Prima paginăAnunțurioctombrie 2024 › Conferința Regională „BUILDING OUR SUSTAINABLE FUTURE – Soluții Sustenabile pentru mediul construit”
15 octombrie 2024 • Evenimente

Conferința Regională „BUILDING OUR SUSTAINABLE FUTURE – Soluții Sustenabile pentru mediul construit”

Filiala Teritorială București a OAR a participat în data de 10 octombrie 2024, prin vicepreședintele cu parteneriate și organizații, prof.dr.habil.arh. Bogdan Andrei Fezi, la Conferința Regională „BUILDING OUR SUSTAINABLE FUTURE  –   Soluții Sustenabile pentru mediul construit”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă (ARDLD) în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului României, prin Departamentul de Dezvoltare, în Aula Mare a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Cu această ocazie, arh. Fezi a precizat că „sustenabilitatea este rezultatul unei abordări integrate, pornind de la calitatea obiectului arhitectural și până la necesitatea unor instrumente urbane coerente, previzibile și transparente”. Vicepreședintele a prezentat diversele acțiuni întreprinse de Filiala București a OAR, precum Rapoartele pentru București, Declarația pentru alegerile locale București 2024 sau Anualele de Arhitectură. Prin acestea, filiala a susținut, de-a lungul timpului, atât teme majore, precum spațiile verzi, transportul, patrimoniul sau concursurile de arhitectură și de urbanism, cât și instrumentele necesare punerii în aplicare a acestora, precum digitalizarea, transparentizarea, definitivarea de planuri urbanistice fără derogări sau dialogul instituțiilor publice cu profesioniștii.