Prima paginăAnunțurioctombrie 2024 › Invitație la vernisajul expoziției Arc întins
14 octombrie 2024 • Evenimente

Invitație la vernisajul expoziției Arc întins

În perioada 18 – 30 octombrie 2024, la Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, va fi găzduită expoziția-eveniment de pictură și poezie Arc întins semnată de arh. Elena-Codina Dușoiu.  Vernisajul are loc vineri, 18 octombrie, ora 18:00, în spațiul expozițional al filialei.

Expoziția Arc întins reunește câteva zeci de lucrări de pictură, executate în diferite tehnici (ulei, acuarelă, acrilic etc.), clasificate pe mai multe categorii de subiecte: peisaj, imagine de arhitectură, natură statică, portret și teme de introspecție, aflate la granița abordării abstracte. Această diversitate izvorăște din spontaneitatea materializării pe pânză sau hârtie a unor trăiri profunde, variind de la contemplație, meditație, comuniune cu natura și exprimare a iubirii de frumos, până la angoase și întrebări existențiale. Tehnicile de reprezentare se pliază acestor trăiri, ce exprimă, nealterată, voluptatea momentului: acuarela pentru peisaje și imagini arhitecturale, uleiul pentru lucrări cu mesaj ce invită la introspecție și căutarea sensurilor universale, acrilic pentru natura statică etc.

Discursul vizual este susținut de o serie de poezii inedite ce exprimă lumea interioară a artistei, nepublicate vreodată – premieră absolută a transmiterii unui mesaj de sensibilitate și crez artistic. De altfel, fiecare vizitator este invitat să plece din expoziție cu o poezie – bilet posibil către un destin asumat. 

Materialele din expoziție (atât picturile, cât și textele literare) scapă unei cronologii riguroase, unei anume perioade de timp, artista căutând, de fapt, ancorarea în universal. 

Expoziția  Arc întins va putea fi vizitată până pe 30 octombrie 2024, în timpul programului de lucru al filialei: luni - joi – 09:00 -17:00, vineri – 09:00 -14:00.