Prima paginăAnunțurioctombrie 2024 › Invitație la vernisajul expoziției "Peisaje, o viață în culori"
3 octombrie 2024 • Evenimente

Invitație la vernisajul expoziției "Peisaje, o viață în culori"

În perioada 7-15 octombrie 2024, la Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, va fi găzduită expoziția "Peisaje, o viață în culori". Vernisajul are loc luni, 7 octombrie, ora 18:00, în spațiul expozițional al filialei.

„Peisaje, o viață în culori” aniversează universul artistic al lui Dumitru Icodin la 85 de ani, un maestru al picturii în ulei, îndrăgostit de natură și armonie. Peisajele sale redau o lume vibrantă, unde tradiția picturii clasice întâlnește entuziasmul și respectul pentru frumusețea naturii. Prin tușele sale rafinate, Icodin surprinde esența locurilor dragi, creând o legătură intimă între om și peisaj.

Lucrările  explorează o paletă variată, de la galbenul însorit la roșurile intense ale apusului, până la albastrul ceruleum și verdele de China. Fiecare tablou emană o liniște reflexivă sau o energie vibrantă, invitând privitorul la contemplație. Criticii au remarcat adesea talentul său unic de a reda peisajul natural într-un mod inconfundabil, transformând fiecare lucrare într-o simfonie de culori și linii.

Expoziția „Peisaje, o viață în culori” va putea fi vizitată până pe 15 octombrie 2024, în timpul programului de lucru al filialei:

luni - joi – 09:00 -17:00,
vineri – 09:00 -14:00.