Prima paginăAnunțuriseptembrie 2024 › Membrii juriului categoriei Carte din arhitectură din cadrul Anualei de Arhitectură 2024
27 septembrie 2024 • Evenimente

Membrii juriului categoriei Carte din arhitectură din cadrul Anualei de Arhitectură 2024

Proiectele care vor fi înscrise la Carte din arhitectură din cadrul Anualei de Arhitectură București 2024 vor fi jurizate de următorii profesioniști:

Ileana Tureanu (România) este Președinte al Uniunii Arhitecților din România. A obținut diploma de arhitect la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București - Facultatea de Arhitectură în 1976. Între 1980 și 1982 este asistent la Departamentul de Istorie și Teorie a Arhitecturii la UAUIM București.  Timp de 15 ani (între 1975 -1990) publică în Revista Arhitectura. Începând cu 1990, Tureanu  devine membru fondator al Revistei Arhitext. Obține titlul de absolventă World Trade Institute – New York în 1993. Este coordonatoarea unei competiții importante - International Architecture Competition 2000. Din 2012 este membru al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice - Secția Urbanism și arii protejate. De asemenea, este cea care coordonează Comisia Zonală din Iași (2012) și București (2013). În 1988, câștigă un premiu simbol – Premiul UAR - pentru Centrul Național de Oncologie Fundeni, alături de arhitecții Silvia Măldărescu, Gheorghe Pătrașcu și Nicolae Grama.

Cătălin Berescu (România) este absolvent al UAUIM și unul dintre vicepreședinții OAR București. Berescu este prezent în zona care combină cercetarea socială cu politicile de dezvoltare în zonele de locuire defavorizate. A realizat pentru acestea metodologii de intervenție (medalia BAB pentru urbanism 2006), planuri de regenerare urbană și locuințe sociale. A predat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. În prezent, predă la Universitatea București și la SNSPA. Este cel care îi pregătește pe studenții din științele socio-umane pentru o întâlnire asumată cu urbanismul și arhitectura. A primit o nominalizare la  Anuala de Arhitectură București pentru bordeiele de lut pe care le-a realizat cu o echipă de artiști și arhitecți. 

Augustin Ioan (România) este profesor universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București, fiind licențiat al UAUIM(1990), Oxford University(1993), University of Cincinnati(1994) și licențiat honoris causa în teologie ortodoxă, Center for Traditional Orthodox Studies, Etna, CA, 2007. De-a lungul carierei sale, a obținut numeroase burse de studii și cercetare în Italia, Anglia, USA, Ungaria, Republica Cehia. Augustin a câștigat premii și distincții variate: proiectare - câștigător al concursului pentru Catedrala Patriarhala București, cu un colectiv de arhitecți și studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, 2002 - , carte  -  medalia Bienalei de Arhitectură București 2000 pentru colecția “Spații imaginate” a Editurii Paideia -  și film - premiul juriului la Festivalul filmului despre habitat, Sendai Miyagi, Japonia, 1996 pentru filmul Arhitectura și Puterea (regizor Nicolae Mărgineanu).  

Le mulțumim tuturor, suntem onorați de prezența fiecăruia!

Curatorul celei de-a XXII-a ediții a Anualei de Arhitectură București(AAB) 2024 este grupul internațional de cercetare Dark Matter Labs prin reprezentanții lui, principalii fondatori ai grupului: arh. Indy Johar(Anglia), arh. Ivana Stancic(Danemarca) și urb. Joost Beunderman(Olanda). 

Tema generală a Anualei de Arhitectură București 2024 este Bucureștiul Sustenabil și urmează triada Anualelor centrate pe programul european New European Bauhaus, ale cărui valori principale sunt: sustenabilitatea, incluzivitatea și estetica. Anuala de Arhitectură București aplică în fiecare an, ca optică de cercetare, câte o valoare europeană Bucureștiului și îl analizează din această direcție.

Mulțumim partenerilor noștri, le suntem recunoscători - wienerberger România, REHAU Romania, ROMCIM a CRH Company, Decorio, Alukönigstahl Romania, precum și partenerilor media - Igloo magazine, Revista Zeppelin, Designist.ro, B365.ro, Revista Arhitectura.

Aveți mai jos linkul de înscriere a proiectelor în competiția AAB 2024  - termen limită până pe 7  octombrie(miezul nopții)  

https://www.anuala.ro/

Succes tuturor!