Prima paginăAnunțuriseptembrie 2024 › Membrii juriului categoriilor Arhitectură și cercetare & Arhitectură de portofoliu din cadrul Anualei de Arhitectură București(AAB) 2024
26 septembrie 2024 • Evenimente

Membrii juriului categoriilor Arhitectură și cercetare & Arhitectură de portofoliu din cadrul Anualei de Arhitectură București(AAB) 2024

Proiectele care vor fi înscrise la categoriile Arhitectură și cercetare & Arhitectură de portofoliu din cadrul Anualei de Arhitectură București 2024 vor fi jurizate de următorii profesioniști:

Oana Gavriliu(România)

A absolvit Facultatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, iar din 2022 este asociat principal, implicată în proiectele din domeniul medical semnate de  Perkins&Will din Londra.

Oana s-a specializat ca arhitect în domeniul sănătății, dobândind expertiză aprofundată prin lucrul la o gamă largă de clădiri și comenzi din domeniul sănătății. Ea a valorificat cunoștințele sale din acest sector într-un angajament profund înrădăcinat de a conduce furnizarea celor mai înalte standarde de proiectare în domeniul sănătății.

Angela Kovács(România)

Este absolventă a Institutului de Arhitectură „Ion Mincu”, promoția 1979. De asemenea, are un master în management public, integrare europeană și marketing urban.

Kovaci a obținut specializări la United States Agency for International Development, RTI International – Local Government Assistance Program și la Harvard Graduate School of Design Center for Urban Development Studies.

Este membru al UAR, OAR, expert tehnic judiciar. Între 2000 – 2008, a fost arhitect-șef al municipiului Târgu Mureș. S-a remarcat pentru inventarierea și protecția monumentelor de arhitectură din județul Mureș. Premiată la Conferința Națională de Concept Urban pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea urbană modernă a orașului Târgu Mureș.

Angela Kovaci are o experiență ca arhitect și urbanist de mai bine de 30 de ani. De-a lungul anilor a fost recompensată cu nominalizări și premii la competițiile naționale, anuale și bienale. De asemenea, Kovaci este Președintele Ordinului Arhitecților din România – Filiala Mureș și vicepreședinte al Filialei UAR.

Ioana Alexe (România)

Ioana este arhitect și grafician, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și masterand cu tema „Teoria și practica imaginii”. A urmat Școala doctorală pluridisciplinară „Spațiu, Imagine, Text, Teritoriu” a Centrului de Excelență în Studiul Imaginii al Universității București și UAUIM.

Timp de patru ani, în perioada 2005-2009, a fost asistent la Departamentul Bazele Proiectării de Arhitectură al UAUIM și a lucrat în cadrul birourilor de arhitectură Graphic Studio, Arhitectura Group Miami și PZP.

Ioana a colaborat cu OAR ca manager al proiectului „60 de biserici din lemn”, iar din 2022 este redactorul șef al revistei Arhitectura.

Teodor Naval (Republica Moldova) a absolvit în 2001 Facultatea de Urbanism și Arhitectură din cadrul Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău. Teodor a lucrat în proiectarea obiectivelor din zone protejate și s-a implicat în intervențiile asupra bunurilor de patrimoniu istorico-cultural imobil. A profesat ca lector superior la catedra Design interior din cadrul universității absolvite. În prezent, lucrează în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova și este lector universitar la Departamentul Arhitectură. Profesează ca arhitect șef de proiect în cadrul biroului „Old Architecture” din Chișinău. 

Simina Dron (România)

Este arhitect, cofondator al studioului DAAA (Dron and Ardelean Architects), alături de arhitectul Raul Ardelean. DAAA are în portofoliu atât proiecte de arhitectură, cât și de design interior, care au ca atribute comune: simplitatea, funcționalitatea și expresivitatea.  Simina participă frecvent la competițiile de arhitectură din România cu proiectele semnate de DAAA, obținând premii la Anuala de Arhitectură București și Anuala de Arhitectură Dobrogea. Proiectele studioului DAAA sunt publicate în revistele de arhitectură: Igloo, Zeppelin, Case din România. 

Le mulțumim tuturor, suntem onorați de prezența fiecăruia!

Curatorul celei de-a XXII-a ediții a Anualei de Arhitectură București(AAB) 2024 este grupul internațional de cercetare Dark Matter Labs prin reprezentanții lui, principalii fondatori ai grupului: arh. Indy Johar(Anglia), arh. Ivana Stancic(Danemarca) și urb. Joost Beunderman(Olanda). 

Tema generală a Anualei de Arhitectură București 2024 este Bucureștiul Sustenabil și urmează triada Anualelor centrate pe programul european New European Bauhaus, ale cărui valori principale sunt: sustenabilitatea, incluzivitatea și estetica. Anuala de Arhitectură București aplică în fiecare an, ca optică de cercetare, câte o valoare europeană Bucureștiului și îl analizează din această direcție.

Mulțumim partenerilor noștri, le suntem recunoscători - wienerberger România, REHAU Romania, ROMCIM a CRH Company, Decorio, Alukönigstahl Romania, precum și partenerilor media - Igloo magazine, Revista Zeppelin, Designist.ro, B365.ro, Revista Arhitectura.

Aveți mai jos linkul de înscriere a proiectelor în competiția AAB 2024  - termen limită până pe 7  octombrie(miezul nopții)  

https://www.anuala.ro/

Succes tuturor!