Prima paginăAnunțuriseptembrie 2024 › Membrii juriului categoriei Arhitectura amenajărilor interioare din cadrul Anualei de Arhitectură București(AAB) 2024
25 septembrie 2024 • Evenimente

Membrii juriului categoriei Arhitectura amenajărilor interioare din cadrul Anualei de Arhitectură București(AAB) 2024

Proiectele care vor fi înscrise la categoria Arhitectura amenajărilor interioare din cadrul Anualei de Arhitectură București 2024 vor fi jurizate de următorii profesioniști:

Frane Stančić (Croația)

Este absolvent al Facultății de Arhitectură din cadrul Universității din Zagreb, unde a obținut diploma de inginer în arhitectură și urbanism. S-a mutat la Rotterdam în 2013 pentru a se alătura echipei OMA. Ulterior, a lucrat la MVRDV (un birou internațional de arhitectură și urbanism cu un ideal progresist, implicat în rezolvarea problemelor globale) la amenajări interioare și la KAAN Architecten. Principalul interes al lui Frane constă în proiectare, prototipare și fabricare, prin care a explorat relația dintre arhitectură și producția manuală. Din 2019 este membru al Studioului Ploca din Olanda. 

Crina Popescu (USA/România)

Are o pregătire formală ca arhitect și deține un masterat în arhitectură, precum și un master în design urban din țara sa natală, România, unde și-a început cariera profesională în 1998. A studiat în România, Franța, Anglia și Statele Unite și vorbește fluent patru limbi străine. A urmat o carieră internațională în arhitectură înainte de a-și deschide propriul studio în Westport CT.

În prezent este stabilită în New York, NY, SUA, unde coordonează Crina Popescu Studio. Are experiență în domeniu dobândită la Mar Silver, Graphic Studio, Cooper Robertson și Westfourth Architecture Pc. 

Sergei Sviatchenko (Danemarca/Ucraina)

Arhitect, artist, fotograf și curator danezo-ucrainean. Este un reprezentant al noului val ucrainean, care a apărut în Ucraina până în anii 1980. Sergei este inițiator și director de creație al Less Festival of Collage, Viborg și Just A Few Works. Trăiește în Danemarca din anii 1990. Sviatchenko a absolvit Universitatea Națională de Construcții și Arhitectură din Harkov în 1975, iar în 1986 a obținut doctoratul la Academia Națională de Arte Vizuale și Arhitectură. Este unul dintre cei mai influenți artiști de colaj din zilele noastre. Opera sa depășește granițele vizualului tradițional și contemporan, îmbinând cultura pop cu politica, istoria, știința și arhitectura în lucrările sale inovatoare. 

Un provocator în lumea artei contemporane, colajele și picturile lui Sviatchenko au fost expuse în Danemarca, Germania, Italia, Franța, Anglia, Canada și SUA și au apărut în reviste celebre precum Dazed & Confused, AnOther, Kilimanjaro, Varoom, Elephant, This is a magazine, Rojo, Viewpoint și Blueprint.

Kerem Yazgan (Turcia)

Are studii de arhitectură la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu din Turcia, unde a obținut și diplomele de master și de doctorat. Teza de doctorat intitulată „Designography in Architecture” se concentrează pe cercetarea sistemelor și proceselor în proiectarea arhitecturală. În  2003, înființează, împreună cu Begüm Yazgan, compania Yazgan Design Architecture din Turcia, Ankara. În ultimii 17 ani, lucrările studioului Yazgan Design Architecture au fost publicate în 20 de țări și au fost distinse cu 127 de premii naționale și internaționale de design. Cu peste 8.000.000 de metri pătrați proiectați atât în Turcia, cât și într-o serie de alte țări, portofoliul Yazgan Design Architecture continuă să crească și să se diversifice. 

Monika Konrad (Polonia/ Olanda)

Conduce Departamentului Municipal de Amenajare a Teritoriului în Urzad M. St. Warszawa din februarie 2019. A dobândit pregătire profesională în studiouri precum OMA și Claus en Kaan Architecten din Țările de Jos și Moscova, ca director de proiect la compania de consultanță Strelka KB, iar din iunie 2014 deține biroul de arhitectură Urban Fabrik, cu sediul în Rotterdam.

A obținut un master în arhitectură și planificare urbană la Politechnika Poznanska și un master la Lund University despre managementul urban. A urmat un an de studiu în același domeniu printr-o bursă Erasmus obținută la Universitatea din Rotterdam.

Monika este autoarea a numeroase standarde urbane și proiecte strategice la scara unui oraș și designer de proiecte urbane și arhitecturale în Europa și Asia.

Le mulțumim tuturor, suntem onorați de prezența fiecăruia!

Curatorul celei de-a XXII-a ediții a Anualei de Arhitectură București(AAB) 2024 este grupul internațional de cercetare Dark Matter Labs prin reprezentanții lui, principalii fondatori ai grupului: arh. Indy Johar(Anglia), arh. Ivana Stancic(Danemarca) și urb. Joost Beunderman(Olanda). 

Tema generală a Anualei de Arhitectură București 2024 este Bucureștiul Sustenabil și urmează triada Anualelor centrate pe programul european New European Bauhaus, ale cărui valori principale sunt: sustenabilitatea, incluzivitatea și estetica. Anuala de Arhitectură București aplică în fiecare an, ca optică de cercetare, câte o valoare europeană Bucureștiului și îl analizează din această direcție.

Aveți mai jos linkul de înscriere a proiectelor în competiția AAB 2024  - termen limită până pe 7  octombrie(miezul nopții)  

https://www.anuala.ro/

Succes tuturor!