Prima paginăAnunțuriaugust 2024 › ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024 - PATRIMONIU MULTICULTURAL LA LIMITĂ - proiectul care pune accentul pe valorile materiale și tradiționale încă existente în zona de sud a litoralului românesc
1 august 2024 • Evenimente

ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024 - PATRIMONIU MULTICULTURAL LA LIMITĂ - proiectul care pune accentul pe valorile materiale și tradiționale încă existente în zona de sud a litoralului românesc

Asociația Barză Viezure Mânz anunță începerea proiectului cultural ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024 - PATRIMONIU MULTICULTURAL LA LIMITĂ

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și propune o analiză socială, arhitecturală și de patrimoniu al cărui rezultat se dorește a fi conștientizarea și sensibilizarea comunității locale în principal, dar și a societății în general, față de valorile materiale și tradiționale încă existente în zona de sud a litoralului românesc, cu atenția concentrată pe comuna Limanu și particularitățile ei de modernizare.

În cadrul Școlii de vară propuse, studenți de la arhitectură și sociologie, alături de îndrumători, vor face o cercetare holistică a zonei care va genera o hartă cu obiective locale de patrimoniu material și natural, se va realiza un proiect pentru o bibliotecă ce va permite comunității locale să aibă acces gratuit la cărți și la un loc de întâlnire dedicat. 

Se vor organiza o serie de evenimente pentru și cu implicarea comunității locale, prelegeri ale specialiștilor în domeniu, expoziții, o masă rotundă și ateliere de conștientizare. 

Ca rezultat general se va începe creionarea unui Îndrumar de bune practici particularizat pentru comuna Limanu.

Proiectul se va desfășura între 30 iulie – 15 noiembrie, iar Școala de Vară între 6 - 16 septembrie 2024. Programul detaliat al activităților și evenimentelor va fi publicat pe pagina de Facebook și site.  

Partenerii proiectului sunt: Primăria Comunei Limanu, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Uniunea Arhitecților din România, SG Studio SRL - editor al publicațiilor Zeppelin și e-zeppelin.ro, ARHIPERA, Romcim.

Mai multe informații pe https://www.asociatiabvm.ro/

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt  în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.