Prima paginăAnunțuriiulie 2024 › Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei organizează în data de 20 august, etapa de selecție pentru ocuparea unor funcții publice vacante
18 iulie 2024 • Profesional

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei organizează în data de 20 august, etapa de selecție pentru ocuparea unor funcții publice vacante

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei organizează, în data de 20 august 2024 (proba scrisă), ora 12.00, etapa de selecție, pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată a unor funcții publice vacante, cu norma intreaga de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana, în temeiul art. 467 alin. (3) lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, ale art. VII din O.U.G nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare, precum și conform Anexei nr. 10 la O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

CONDIȚIILE GENERALE:

Candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 465 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv:

  1. a) au cetatenia romana si domiciliul in Romania;

b) cunosc limba romana, scris si vorbit;
c) au varsta de minimum 18 ani impliniti;
d) au capacitate deplina de exercitiu;
e) sunt apti din punct de vedere medical și psihologic să exercite o funcție publică. Atestarea stării de sănătate se face pe bază de examen medical de specialitate, de către medicul de familie, respectiv pe bază de evaluare psihologică organizată prin intermediul unităților specializate acreditate în condițiile legii;
f) indeplinesc conditiile de studii si vechime in specialitate prevazute de lege pentru ocuparea functiei publice;
g) dovedesc prin certificat sau, după caz, prin alt tip de document absolvirea unei perfecționări sau specializări stabilite expres de lege pentru ocuparea unor funcții publice;
h) nu au fost condamnati pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, infractiuni de coruptie sau de serviciu, infractiuni care impiedica infaptuirea justitiei, infractiuni de fals ori a unei infractiuni savarsite cu intentie care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei publice, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea, amnistia post-condamnatorie sau dezincriminarea faptei;
i) nu le-a fost interzis dreptul de a ocupa o functie publica sau de a exercita profesia sau activitatea in executarea careia a savarsit fapta, prin hotarare judecatoresca definitiva, in conditiile legii;
j) nu au fost destituiti dintr-o functie publica sau nu i-au incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 3 ani;
k) nu au fost lucratori ai Securitatii sau colaborator al acesteia, in conditiile prevazute de legislatia specifica;
l) i s-a aplicat una dintre modalitățile de ocupare a funcțiilor publice prevăzute la 466 alin. (2) din același act normativ.

CONDITIILE SPECIFICE:

1. DIRECTIA GENERALA MANAGEMENTUL RESURSELOR 
DIRECȚIA ACHIZIȚII
SERVICIUL ACHIZIȚII 

2. DIRECȚIA GENERALĂ JURIDICĂ
SERVICIUL AVIZARE CONTRACTE

3. DIRECȚIA GENERALA ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ
DIRECȚIA PENTRU POLITICI FISCALE ȘI BUGETARE LOCALE
SERVICIUL ATESTAREA DOMENIULUI PUBLIC AL UNITĂȚILOR ADMINISTRATIV-   TERITORIALE 

4. DIRECTIA GENERALA IMPLEMENTARE PLAN NATIONAL DE REDRESARE SI REZILIENTA
SERVICIUL AUTORIZARE PLATA C10/C15

5. DIRECȚIA GENERALĂ MANAGEMENTUL RESURSELOR
DIRECȚIA RESURSE UMANE
SERVICIUL RESURSE UMANE

Etapa de selecție constĂ în:

  1. Proba de verificare a eligibilității candidaților pe baza îndeplinirii condițiilor de participare la etapa de selecție, inclusiv a competențelor specifice, pe baza documentelor din dosarele de concurs constituite de candidați; Se va realiza in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data expirarii termenului de depunere a dosarelor.
  2. Proba scrisă prin care se verifică cunoștințele de specialitate și competențele specifice, după caz, necesare ocupării funcției publice pentru care se organizează etapa de selecție. Proba scrisă constă în redactarea unei lucrări scrise de sinteză, în rezolvarea unor teste-grilă, teste cu întrebări deschise și/sau exerciții care constau în rezolvarea unor situații practice, conform deciziei comisiei de concurs. Testarea competenței în domeniul achizițiilor publice  se va realiza in cadrul probei scrise.
  3. Proba interviului. În cadrul interviului se testează cunoștințele specifice și competențele specifice funcției publice, după caz, precum și motivația candidaților.

Proba scrisă și interviul se vor nota cu puncte de la 1 la 100; Promovarea probelor se face ca urmare a obtinerii punctajului minimum 60 de puncte.

Toate probele sunt eliminatorii.

La etapa de selecție pot participa:

Prin intermediul platformei informatice de concurs, persoanele interesate care și-au creat profil individual de candidat sunt notificate automat, atât cu privire la începerea perioadei de înscriere la concurs, cât și cu privire la finalizarea acesteia. La momentul începerii perioadei de înscriere, candidații își pot constitui dosarul de concurs. Constituirea dosarului de concurs se face prin încărcarea documentelor aflate în profilul individual al candidatului din platforma informatică de concurs. Candidatul poate completa sau modifica conținutul dosarului de concurs oricând până la expirarea termenului limită pentru finalizarea perioadei de înscriere, moment de la care platforma informatică de concurs nu mai permite completarea sau modificarea conținutului dosarului de concurs. Constituirea dosarului de concurs este considerată finalizată după completarea tuturor secțiunilor predefinite de platforma informatică de concurs și finalizarea procesului prin aplicarea efectivă la concursul vizat, în platforma informatică de concurs.

Proba scrisa  se va sustine in data de  20 august 2024, incepand cu orele 12.00.
Data si ora sustinerii interviului, precum si locatia de desfasurare a interviului  vor fi afisate odata cu rezultatele la proba scrisa. Interviul se susține într-un termen de maximum 8 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise. Verificarea identității candidaților se face numai pe baza cărții de identitate, potrivit legii. Candidații care nu sunt prezenți la efectuarea apelului nominal ori care nu pot face dovada identității prin prezentarea cărții de identitate sunt considerați absenți.

Etapele de selecție pentru concursul pe post se vor desfasura la sediul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei din Bulevardul Libertatii nr. 16, Latura Nord, sector 5.

MODALITATE DE îNSCRIERE LA ETAPA DE SELECȚIE:

În vederea participării la etapa de selecție, în termen de 20 de zile calendaristice de la data publicării anunțului, candidații constituie dosarul de concurs exclusiv în format electronic, prin intermediul platformei informatice de concurs prevăzută la art. 94 alin. (1) din Anexa nr. 10 la O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare (https://platforma-concurs.anfp.gov.ro/#/login)

Constituirea dosarului de concurs se face prin încărcarea documentelor aflate în profilul individual al candidatului din platforma informatică de concurs la secțiunile predefinite în acest scop.

Candidații constituie dosarul de concurs exclusiv în format electronicprin intermediul platformei informatice de concurs în perioada 10 – 29 iulie 2024.

Dosarul de concurs va conține, în mod obligatoriu:

Cazierul judiciar poate fi înlocuit cu o declarație pe propria răspundere prin completarea rubricii corespunzătoare din formularul de înscriere. În acest caz, candidatul declarat admis la proba de verificare a eligibilității și care nu a solicitat expres la înscrierea la concurs preluarea informațiilor direct de la autoritatea sau instituția publică competentă are obligația să completeze dosarul de concurs pe tot parcursul desfășurării etapei de selecție, dar nu mai târziu de data și ora organizării interviului, sub sancțiunea neemiterii actului administrativ de numire.

În termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data afișării rezultatelor finale ale etapei de selecție, candidatul declarat admis are obligația de a prezenta, în original, toate documentele încărcate în dosarul de concurs, prin platforma electronică, în vederea certificării pentru conformitatea cu originalul de către secretarul comisiei de concurs, sub sancțiunea neemiterii actului administrativ de numire în funcția publică.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare si pentru depunerea dosarelor de concurs este dna Mihaela Bîșcă, consilier evaluare – examinare, numar de telefon: 0372.111.666, Directia Resurse Umane, e-mail dru@mdlpa.gov.ro.

Programul de lucru 8.30-17.00 (luni-joi) si vineri 08.30-14.30.