Prima paginăAnunțuriiulie 2024 › Acte normative de interes pentru profesia de arhitect
2 iulie 2024 • Profesional

Acte normative de interes pentru profesia de arhitect

Conform noilor reglementări din OUG 70/2024, companiile plătitoare de TVA sunt invitate să verifice și să reconcilieze datele precompletate de ANAF prin Decontul precompletat RO e-TVA cu propriile operațiuni impozabile și situația fiscală reală. 

Pentru detalii suplimentare și ghiduri pas cu pas, vă rugăm să consultați materialul atașat cu focus pe următoarele aspecte:

  1. Decontul precompletat RO e-TVA:

O altă noutate este că termenul de depunere a declarației recapitulative VIES (D390) se va devansa, urmând a fi stabilit prin ordin ANAF. Declarația recapitulativă pentru iunie 2024 trebuie depusă până la 25 iulie 2024, inclusiv.

Sistemul e-TVA va genera un decont precompletat pe care companiile trebuie să-l verifice și să compare cu decontul de TVA (D300) propriu, justificând eventualele diferențe semnificative. 

Implementarea începe la 1 august 2024. În materialul atașat găsiți schema de aplicare e-TVA pentru luna august.

Modificări preconizate: Ministerul de Finanțe a anunțat intenția de a modifica Ordonanța e-TVA, prin eliminarea cerinței de a furniza note justificative, amânarea aplicării amenzilor dar și implementarea unui nou mecanism pentru justificarea diferențelor de TVA. Vom continua să vă ținem la curent cu evoluțiile ulterioare.

Pentru informații suplimentare, este nevoie să contactați responsabilul dumneavoastră de cont.


Fișiere atașate: