Prima paginăAnunțuriiulie 2024 › Invitație la vernisajul expoziției „AI, arhitectură și design”
1 iulie 2024 • Evenimente

Invitație la vernisajul expoziției „AI, arhitectură și design”

În perioada 11 - 22 iulie 2024, la Expohub OAR București, din strada Sf. Constantin nr. 32, va fi găzduită expoziția „AI, arhitectură și design”. 

Vernisajul are loc joi, 11 iulie,, ora 18.00, în spațiul expozițional al Filialei Teritoriale București a OAR.

Expoziția de fată, organizată în sediul Ordinului Arhitecților din România – Filiala București, a fost pornită dintr-un experiment bazat pe o colaborare internațională: Primul Workshop IA în Arhitectură (1st Workshop AI in Architecture), inițiativă a Școlii Tehnice Superioare de Arhitectură de la Barcelona (Departamentul de Reprezentare Arhitectonica), la care Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București a participat, alături de trei alte școli de arhitectură invitate din Mexic (Universidad Autonoma Metropolitana de Azcapotzalco, Universidad de Guadalajara, Tecnologico de Monterrey).

Echipa curatorială a expoziției este compusă din profesorii îndrumători din cadrul UAUIM, participanți la 1st Workshop AI in Architecture, eveniment desfășurat online în februarie-martie 2024. Pe lângă proiectele realizate la workshop, ce au avut ca temă remodelarea fostei centrale termice din Badalona/Sant Adrià de Besòs și animațiile realizate în AI ce prezintă viziunea celor 10 echipe mixte de studenți, expoziția mai conține rezultatele workshop-ului „Videomapping și Patrimoniu”, desfășurat în aprilie 2024 pe situl arheologic greco-roman din Empuries, la care au participat 9 studenți și 3 cadre didactice din cadrul UAUIM, precum și machete și proiecte relaționate cu generarea AI și interpretarea media a spațiului arhitectural realizate de studenții anului II ai Secției de Mobilier de la Facultatea de Arhitectură de Interior și anului V Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Prin inovație, creativitate și deschiderea către nou, expoziția se dorește un eseu asupra viitorului arhitecturii și designului, citit în cheie parametrică, digitală, dar fără a face rabat de la conținutul și valoarea intrinsecă a creației arhitecturale.

Expoziția  „AI, arhitectură și design” va putea fi vizitată până pe 22 iulie 2024, în timpul programului de lucru al filialei: luni - joi – 09:00 -17:00, vineri – 09:00 -14:00.