Prima paginăAnunțuriiunie 2024 › Ședința GdL Reglementări din data de 21.06.2024
25 iunie 2024 • Agenda O.A.R. București

Ședința GdL Reglementări din data de 21.06.2024

Vineri, 21.06.2024, a avut loc o nouă ședință, cea de-a patra din acest an, a Grupului de Lucru Reglementări (GdL), coordonat de arh. Andrei Fenyo și din care fac parte arhitecții: Smaranda Baciu, Mihaela Hărmănescu, Bogdan Brănescu, Mihai Munteanu, Karoly Nemeș și Vlad Popescu. De această dată reuniunea a fost organizată online, pe platforma zoom.

Discuțiile demarate în cadrul grupului la ultima reuniune din data de 16.05.2024 au continuat analiza conținutului Ordinului ministrului sănătății - OMS nr.119/04.02 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, întrucât s-a observat că, în practica profesională, reglementările în vigoare sunt neclare, depășite sau neadecvate realității mediului construit. 

Membrii grupului sunt consultați pentru a genera sau valida propunerile de reformulare/abrogare a articolelor pentru care au identificat ca fiind necesară actualizarea, în vederea promovării la Ministerul Sănătății a unui act normativ mai adecvat realităților din comunitățile noastre, standardelor profesionale legate de proiectare și construcție.

Urmează să fie elaborat un punct de vedere cu privire la articolele/paragrafele din Ordinul ministrului nr. 119/2014 supuse analizei, propunerile de actualizare vor fi comunicate Colegiului Director, iar Consiliul Teritorial va fi informat cu privire la acest demers inițiat de GdL Reglementări.  

Obiectivul este de a crește calitatea prevederilor administrative care vizează locuirea, cu rezultate benefice pentru cetățeni, arhitecți și oraș, deopotrivă.

Proiectul continuă, vă vom ține la curent cu evoluția lui.