Prima paginăAnunțuriiunie 2024 › WECARE – despre învățarea colectivă de a avea grijă de bunurile comune de mediu
12 iunie 2024 • Evenimente

WECARE – despre învățarea colectivă de a avea grijă de bunurile comune de mediu

OAR București a găzduit luni, 10 iunie,  o întâlnire din cadrul proiectului WECARE. Finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă, proiectul reunește profesioniști, cercetători și artiști din diferite domenii de cunoaștere din trei orașe diferite: Barcelona, Cracovia și București. WECARE dorește să contribuie la învățarea colectivă în îngrijirea bunurilor comune de mediu. Sunt implicate comunități locale pentru a identifica, valoriza și împărtăși bunurile comune de mediu care permit o coexistență durabilă și sănătoasă cu mediul lor. 

OAR București este partener în acest proiect, alături de studioBASAR și Asociația pentru Tranziție Urbană. În contextul proiectului, echipa din România colaborează cu o mare varietate de actori locali pentru a formula un discurs relevant despre bunurile comune de mediu, așa cum sunt ele prezente în viața locuitorilor din Crângași. 

Întâlnirea de la OAR București i-a familiarizat pe colegii din Cracovia și Barcelona cu politica de concursuri a OAR și strategia Filialei București de promovare a concursurilor de soluții, cu soluția câștigătoare a Concursului de soluții Lacul Morii și cu intențiile privind spațiile publice ale Centrului Integrat de Proiectare Urbană al Sectorului 6.

Pe 11 iunie, a urmat o întâlnire de lucru în cadrul Filialei Nichita Stănescu a Bibliotecii Metropolitane București, centrul de acțiune-cercetare din cadrul proiectului.

La întâlnire au participat bibliotecari din rețea, cercetători invitați, echipa locală și partenerii internaționali ai proiectului, care s-au implicat timp de câteva ore într-o serie de prezentări, discuții și un atelier de cartografiere a cartierului.