Primul curs interactiv de karate tradițional și introducere concept „Fusion Arts” care s-a desfășurat în spațiul Expohub al OAR București a fost oferit gratuit arhitecților bucureșteni care și-au dorit să participe. Evenimentul a evidențiat cât de multe conexiuni există între profesia de arhitect și practicarea de karate tradițional. Prima legătura apare în momentul în care conștientizăm cât de mult e nevoie să fii sănătos din toate punctele de vedere pentru a fi arhitect pe termen lung.
Instructorii cursului - arh. Nicolae Postelnicu, antrenor karate tradițional, centura neagră 4DAN, autor concept “Fusion Arts” și Ina Elena Postelnicu, centura neagră seniori 1DAN, campioană națională, europeană și mondială – și-au dorit să transmită felul în care arta marțială karate tradițional se îmbină cu arta coregrafică a dansului/baletului.
Ca și în arhitectură, în karate tradițional este nevoie să folosim toate resursele pe care le avem. Nicolae Postelnicu a insistat în timpul cursului asupra importanței detașării, mai ales că în karate nu ești penalizat atunci când greșești, cât mai ales atunci când te oprești. Astfel, ideea este să nu ne oprim, să găsim alternativă mereu.
Vom reveni cu informații despre desfășurarea următorului eveniment dedicat sportului karate tradițional și introducere concept „Fusion Arts”.
Mulțumim participanților și le mulțumim Inei Postelnicu și lui Nicolae Postelnicu pentru implicare și pentru inițiativă.