Wienerberger vă invită marți, 13 iunie 2023, începând cu ora 14:00, la o conferință online pentru arhitecți ce abordează tema îmbunătățirii calității mediului urban.
Conferința este concepută ca un panel de prezentări susținute de speakeri internaționali: arhitecți, peisagiști și experți renumiți din domeniu. Temele abordate vizează subiecte variate și utile pentru membrii OAR București, oferind informații practice și know-how cu privire la reziliența climatică, adaptarea instrumentelor și măsurilor la necesitățile actuale de construire a mediului urban sau responsabilitate.
Panelul de prezentări vizează în egală măsură furnizarea unor exemple importante de bune practici implementate la nivel european, precum și strategii și perspective pentru viitor.
Pentru a putea urmări conferința Future Paving - Soluții privind îmbunătățirea calității mediului urban este necesară o înscriere prealabilă la următorul link: www.futurepaving.com
Speakeri
Wojciech Czaja a studiat arhitectura la Universitatea de Tehnologie din Viena, lucrează ca jurnalist independent pentru ziare și reviste de specialitate și este autorul a numeroase cărți. Este moderator în domeniile arhitecturii, culturii urbane și managementului imobiliar, precum și lector la mai multe universități și colegii tehnice din Austria.
Petra Marko este co-fondatoare Marko&Placemakers, o companie de consultanță în urbanism cu filiale în Londra și Bratislava. În calitate de arhitect, Petra Marko activează în domeniu de peste 15 ani. Marko&Placemakers are un portofoliu din ce în ce mai amplu de proiecte în Europa Centrală, conturând noi spații publice de la centre de orașe la faleze, punând accent pe construcția unor cartiere noi, ce schimbă fața orașului. Petra Marko a participat la panelul inaugural al Comisiei Naționale pentru Infrastructură din Marea Britanie; a condus think tank-uri la London School of Architecture; a fost co-autor al VeloCity, o viziune strategică premiată care adresează problemele critice cu care se confruntă mediul rural; și Meanwhile City – un ghid al celor mai bune practici de intervenții temporare.
Prof. Daniel Baur este arhitect peisagist și dezvoltator urban. Cariera sa a început cu pregătirea de grădinar-peisagist și a continuat cu studiile în arhitectură. Prima sa experiență profesională a fost în San Francisco în dezvoltare urbană. Acest lucru i-a modelat activitatea și gândirea ulterioară. Întors în Elveția, a fondat biroul Bryum. Din 2017, Daniel Baur deține o catedră în domeniul cercetării și dezvoltării la Universitatea de Științe Aplicate din Berna, Departamentul de Arhitectură.
Arhitectul peisagist Daniel Zimmermann este partener la 3:0 Landschaftsarchitektur. Biroul vienez de planificare este specializat în proiecte publice, proiectarea de spații urbane deschise, cum ar fi parcuri, piețe și străzi și, mai ales, în planificare adaptată la schimbările climatice. Integrarea plantelor este o preocupare importantă pentru Daniel Zimmermann și, prin urmare se concentrează pe amenajările verzi. Este co-fondator al Arbeitskreis Schwammstadt.
Simon Tschannett este meteorolog și expert în climatologie urbană și adaptare la schimbările climatice. În calitate de cofondator și CEO al Weatherpark, lucrează îndeaproape cu municipalități, arhitecți și planificatori urbani în abordarea problemelor de schimbare climatică la nivel interdisciplinar. Este dedicat responsabilității publice, fiind membru al Consiliului Climatic la Viena și Linz, membru al consiliului CCCA, scriind o rubrică lunară în Vorarlberger Nachrichten și participând la discursuri, podcasturi și interviuri.
Arya Arabshahi este agentul al Teritoriilor în Tranziție la 51N4E, unde supraveghează proiecte ce depășesc limitele planificării urbane convenționale în domeniul crizei climatice. Responsabilitățile sale se desfășoară în domeniile decarbonizării, planificării, managementul inovației și CSR. El a dezvoltat și furnizat instrumente de strategie de pionierat pentru autoritățile din Belgia, Franța, Luxemburg, Țările de Jos, Iran și Marea Britanie.
Dr. Seppe De Blust este cercetător post-doctoral la Newrope (ETH Zürich) și agent de program la 51N4E. Ca sociolog și designer urban, tinde să creadă în potențialul lucrurilor. În capacitatea noastră ca societate de a răspunde creativ la condițiile în care ne aflăm. Uneori prin mișcări îndrăznețe, adesea dintr-o înțelegere mai umilă a condiției noastre umane. La 51N4E lucrează la această complexitate a transformării la scara unui peisaj, a unei infrastructuri sau a unui moment temporar. A ajuta pe alții să navigheze în complexitatea transformării este o provocare la care se angajează.
Mark van Loon este Vice President Senior in dep. Sustainability & Inovation la Wienerberger AG și coordonează managementul durabilității și agenda de inovare a grupului.