Grupul de lucru (GdL) Reglementări s-a întrunit pe 23 mai pentru a înainta în proiectul creării unui ghid util pentru arhitecții care au nevoie de unificarea, pe cât posibil în București, a modului de redactare conținut și de reprezentare prin planuri și planșe a construcțiilor pe care trebuie să le autorizeze la primării. Discuția s-a focusat pe raportarea arhitectului la planul cadastral actualizat ca suport pentru realizarea planului de situație.
Astfel, în această etapă în care realizarea și depunerea documentației este obligatorie încă pe suport de hârtie, s-a subliniat dificultatea profesionistului de a reprezenta la scara 1:500 a unor detalii/cerințe legale a căror vizibilitate la scara 1:200 este posibilă numai prin selectarea informațiilor care apar pe planșă și a celor care se explicitează în cartuș/legendă. De subliniat că fiecare arhitect și-a creat o practică de reprezentare adecvată cerințelor fiecărei administrații locale, cu scopul de a răspunde așteptărilor relativ diferite ale acestora. De aici nevoia de a face acest demers prin grupul de lucru care intenționează să se consulte, în perioada următoare, cu specialiștii de la sectoare și Capitală pentru a testa propunerile/soluțiile identificate prin ghidul la care se lucrează.
Un alt aspect adus în discuție - din perspectiva arhitectului verificator: consecvența reprezentării unor elemente în planșele de arhitectură care ar putea fi abordata în ghidul aflat în lucru prin reguli simple de reprezentare care să aducă rigoare acolo unde normativele nu sunt explicite sau unde practica de proiectare permite alegeri diferite (ex. scări, balustrade, etc.)
Arh. Andrei Fenyo este coordonatorul GdL Reglementări din care fac parte următorii arhitecți: Smaranda Baciu, Mihaela Hărmănescu, Bogdan Brănescu, Mihai Munteanu, Karoly Nemeș și Vlad Popescu. La întâlnirile privind realizarea ghidului/standardului de redactare și conținut sunt invitați arh. Dan Pana și arh. Emil Roșca.