Evenimentul „Marțea arhitecților” din luna aprilie a fost devansat cu o săptămână din motive independente de noi. A fost un câștig: nu a mai plouat, iar cei prezenți s-au putut bucura și de curtea filialei.
Cea de-a cincea ediție ne-a confirmat că arhitecții simt nevoia de comunicare reală, de la subiecte care necesită mult tact și implicare, până la subiecte cât se poate de firești din viața de zi cu zi. Astfel, cei prezenți au discutat cât se poate de atent despre implicarea arhitecților în număr cât mai mare în problema schimbărilor legislative care vor fi aduse în cazul CATUC. Este nevoie ca breasla să aibă o voce unitară și să fie cât mai dedicată unei cauze care o privește în mod firesc și direct.
Pornind de la simpla informație că unul dintre arhitecții tineri prezenți la întâlnire a menționat că s-a mutat de curând într-un apartament închiriat, a început o întreagă analiză a ceea ce înseamnă felul în care mai arată spațiile locative care se închiriază, ce înseamnă comunitatea din locurile în care se închiriază apartamente, ce poți face să aduci îmbunătățiri și să te simți bine în postura de chiriaș.
Au fost dezbătute subiecte despre implicarea a numeroși colegi arhitecți în realizarea de pavilioane expoziționale. Faptul că spațiul Expohub OAR București are programate vernisaje până la finalul anului în curs este relevant pentru a înțelege că într-adevăr arhitecții au nevoie să se exprime din punct de vedere artistic și nu doar să fie buni manageri de proiect, să reușească să se înțeleagă cu autoritățile ori să îi mulțumească pe clienți.
Și da, o parte dintre arhitecții prezenți la Marțea arhitecților au petrecut responsabil de 1 mai. Au fost prezenți la întâlnire cu simțurile ascuțite și cu un oarecare spirit revoluționar.
Le mulțumim tuturor, le suntem recunoscători celor de la Graphein care ne-au sprijinit în organizarea evenimentului, ne întâlnim la următorul eveniment Marțea arhitecților!