Vernisajul expoziției ARCHI/FACES a fost unul plin de semnificații și de întâlniri prețioase. Autoarea, Rodica Săvulescu, i-a invitat pe cei prezenți să descopere lucrările în profunzimea lor pentru a putea face o interpretare personală. Plecând de la faptul că fiecare vede alteceva în anumite ornamente, clădiri ori detalii, expoziția este una vie și care se poate schimba în funcție de privitor.
Rodica Săvulescu crede că este important să dăm atenție lucrurilor care ne înconjoară pentru a le putea admira frumusețea. În opinia autoarei, Capitala este un oraș-bijuterie, mai ales din punct de vedere arhitectural. Astfel, peste 2000 de imobile din oraș sunt clasate ca monumente de arhitectură, iar valoarea lor există în realitate și poate fi admirată. Important este să fim deschiși să le vedem și să ne bucurăm de ele.
Săvulescu își folosește talentul de communicator și de artist visual și atrage atenția asupra acestor imobile: le spune povestea într-o manieră inedită, care îi determină pe cei din jur să fie curioși să le descopere în detaliu.
Galeria #ArchiFaces cuprinde deja peste 100 de personaje dintre cele mai diverse, ale căror povești invită la (re)descoperirea patrimoniului construit, la revalorizarea unor elemente de arhitectură și la reflecție cu privire la orașul în care trăim.
Performance-ul susținut de Mugur Grosu, acompaniat de piese sonore compuse de artiști din portofoliul SEMI SILENT, a fost un moment aparte care i-a determinat pe cei prezenți să fie numai ochi și urechi timp de douăzeci de minute. A fost un performance care a vorbit despre sentimente, trăiri și voci ale Bucureștiului, rostite într-o manieră inedită.
Le mulțumim artiștilor prezenți, vernisajul ARCHI/FACES a fost un eveniment de la care cei prezenți au plecat mai încrezători că se pot face lucruri care să conteze.
Expoziția ARCHI/FACES poate fi vizitată în perioada 27 aprilie – 9 mai la Expo HUB OAR București, de luni până jo în intervalul orar 10.00 – 16.00, iar vineri între 10.00 – 14.00.