Lansarea cărții „Goldstein Maicu. Vilele moderne. Constanța. 1931–1940” la sediul Filialei Teritoriale București a O.A.R. din str. Sfântul Constantin nr. 32 a fost un eveniment de anvergură, cu multe emoții și bucurii, cu un public numeros, cu o vedetă elegantă – arhitectura la superlativ.
La evenimentul de joi, 23 martie, au participat dintre autori Mihaela Criticos, Andreea cel Mare și Carla Duchka de la Atelierul de Grafică.
Președintele filialei, arh. Emil Ivănescu, a vorbit în timpul lansării despre faptul că Filiala Teritorială București a O.A.R. a avut ocazia să cumpere arhiva, care este în momentul de față la dispoziția celor interesați.
Coordonatoarea cărții, arh. Dorothee Hasnaș, a povestit despre cum s-a format echipa și cât bine au lucrat împreună, despre cât de valoros a fost să lucrezi cu specialiști diferiți care sunt extrem de pricepuți la ceea ce fac și lucrează cu pasiune și ce a însemnat să studieze toți autorii implicați ușile cu artropode (gâze, paienjeni). Dorothee a vorbit și despre cum au fost împărțite sarcinile pentru munca depusă la conceperea cărții lansate: Mihaela Criticos a definit stilurile și importanța lor, iar Andreea cel Mare a pozat sute de planșe și a descoperit povestea detaliilor desenate: pornind de la oameni și cum se schimbă ei în timp.
În viitorul apropiat va fi organizat un tur ghidat în Constanța, pentru ca cei interesați să admire live turul propus în cartea-ghid, cu ce a rămas din casele lui Goldstein, devenit Maicu, cel care a fost coordonatorul echipelor de proiectare de la Sala Palatului și Teatrul Național, profesor la UAUIM și arhitect-șef al orașului.
Autorii au anunțat și că au în pregătire un alt proiect ambițios - „Feroneria caselor interbelice din București”.
Felicitări autorilor, le mulțumim pentru ceea ce fac!
Credit foto: Andreea cel Mare