Miercuri, 8 februarie, ora 18:00, Galateca vernisează STICH, primul proiect NEO ART CONNECT din 2023, în Camera Neagră. Creat de arhitectul Octavian George Gugu și realizat de RAMATIS, scaunul STICH a primit Premiul secțiunii Arhitectura amenajărilor interioare / design de obiect la Anuala de Arhitectură București, ediția 2022, al cărei partener este și Galateca.
În cadru parteneriatului cu OAR București și Anuala de Arhitectură București, galeria a premiat câștigătorul secțiunii „Arhitectura amenajărilor interioare / design de obiect” cu găzduirea unei expoziții în perioada 8 februarie - 6 martie 2023. Astfel publicul larg va avea șansa să afle povestea acestui obiect de design, la intersecția dintre artă și știință într-un nou proiect NEO ART CONNECT.
Scaunul este capriciu, structură, design, fashion design, accesoriu, autentic, imitație, manierism, improvizație, manifest, trofeu, comod, incomod, burghez, risipă, ieftin, virtuozitate, instinct, industrie, vintage, kitsch, cultură, material, frumos, urât, tradițional.... O listă infinită de rezultate ale aceluiași experiment previzibil.
”Scaunul STICH își propune să fie de lemn, nesofisticat, folositor, montabil, demontabil, imperfect, durabil, reparabil, popular, inteligent, hack – uibil, perfectibil și în ultimul rând reciclabil. Elementul principal este scândură de frasin minim prelucrată. Este din familia scaunelor cu 4 picioare, având spătarul și șezutul compuse fiecare din 2 scânduri ce aproximează unghiular, rudimentar și necoplanar curbura părților corpului – o soluție simplă, economică și confortabilă, adusă la rang ‘de design’ după mijlocul secolului trecut.
Toate aceste ingrediente prestabilite au fost legate între ele cu banalele coliere de plastic (șoricei ) în așa fel încât scaunul să devină o structura stabilă.”, spune arh Octavian George Gugu
Octavian Gugu este arhitect cu o experiență profesională de peste 15 ani. Domeniul arhitecturii și designul de obiect sunt preocupările sale profesionale principale. În 2006, a înființat Biroul Thinking Studio. Abordează toate provocările profesionale indifferent de scară, de la urbanism și arhitectură la design de interior și design de obiect. Participă constant la expoziții și competiții internaționale unde a obținut premii.
NEO ART CONNECT este prima rețea, platformă națională și festival de artă și știință ce a debutat, în octombrie 2022, cu o ediție pilot la NAG, cu o serie de evenimente expoziționale și cu apelul de proiecte ce a oferit șansa tinerei generații să beneficieze de una dintre cele cinci burse și programe de mentorat, dar și de 10 proiecte ce vor fi prezentate online în cadrul evenimentelor ANUALEI NEO ART CONNECT, ediția I mai – iulie 2023. NEO ART CONNECT propune o serie de evenimente expoziționale și parteneriate naționale, detalii despre program se regăsesc pe www.neoartconnect.ro
Susținut de BRD
Partener strategic Fundația9
Parteneri: Anuala de Arhitectură București și OAR București
Parteneri media: Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta, feeder.ro, Aici a Stat, Dreamingof.net, Kreatoria.ro, Finesociety.ro
Cu sprijinul AQUA Carpatica , Domeniile Sâmburești, Nespresso