5 proiecte câștigătoare a burselor și sesiunilor de mentorat. Încă 10 proiecte prezentate online.
Intră în rețeaua Neo Art CONNECT! Aplică până pe 4 decembrie 2022
După numai o lună de la lansare, Neo Art CONNECT interconectează lumea artei românești contemporane, reușind să suscite interes și să atragă din ce în ce mai mulți parteneri. Primele patru conferințe de lansare a programului de burse și mentorat din țară, de la Craiova, Oradea, Cluj și Timișoara, noile parteneriate strategice realizate, au convins organizatorii să ofere șansa mai multor tineri artiști să depună aplicații de artă și știință. Astfel, termenul de transmitere a proiectelor se prelungește până pe 4 decembrie 2022.
În plus vor fi selecționate alte 10 proiecte ce beneficiază de prezentare online și au oportunitatea să fie integrate în evenimentele anualei Neo Art CONNECT 2023, alături de cele 5 proiecte câștigătoare a burselor și sesiunilor de mentorat. Neo Art Connect a avut parte de evenimente și parteneri de excepție la recentele conferințe de la Oradea, Cluj și Timișoara.
La Oradea în cadrul muzeului Casa Darvas – LaRoche au participat reprezentanți ai Universității de Artă, Liceului de Artă, UAP, presei și autorităților locale. Un eveniment memorabil, impecabil pregătit cu ajutorul doamnei director Angela Lupșea, Oradea Heritage, cu sprijinul Iuliei Gorneanu, două noi parteneriate cu Universitatea de Artă și Oradea Heritage.
La Cluj, manifestarea s-a bucurat de susținerea deplină a UAD Cluj, a partenerului strategic Departamentul de Modă-Design UAD, a doamnei Rector Mara – Victoria Rațiu, a doamnei Profesor Elena Basso, Lucian Broscătean, (Conf univ dr., directorul Departamentului de Modă-Design UAD), organizatorul și amfitrionul conferinței. În cadrul proiectului pilot au fost organizate și două expoziții pop - up la Cluj, la Galeria Casa Matei și Meron Roastery ce au reunit artiști relevanți: Kiss Gyongyver, Natalia Marin, Daniel Popescu, Anca Luiza Zaharia și masteranzii anului II Modă – Design Vestimentar.
Andreea Sandu și Anca Boeriu, inițiatoarele proiectului, alături de echipa BRD Societe Generale – Ema Ghika, Cosmina Frîncu și Suzana Dan, coordonatoarea Rezidența BRD Scena9, împreună cu Lucian Broscățean și Daniel Popescu au avut un schimb de idei valoros în cadrul conferințelor.
A urmat Timișoara, cu susținerea Kunsthalle Bega, unde artistului vizual/cadrul didactic universitar Bogdan Rață a organizat o conferință interesantă, cu participarea artiștilor și designerilor locali, profesorilor și studenților de la Facultatea de Arte și Design, cu spijinul artistului vizual/curatorului Mihai Zgondoiu, moment ce a marcat și un nou parteneriat cu UVT Arte.
********************************************
Neo Art CONNECT, prima rețea, platformă națională și festival de artă și știință, ediție pilot, a debutat de NAG 2022 cu o serie de evenimente expoziționale și cu apelul de proiecte ce oferă șansa tinerei generații să beneficieze de una dintre cele cinci burse și programe de mentorat. Acestă primă etapă a proiectului pilot se desfășoară până pe 12 decembrie și cuprinde un program de mentorat și burse, o serie de evenimente expoziționale și conferințe naționale, precum și dezvoltarea platformei www.neoartconnect.ro. Punem bazele unor parteneriate sustenabile pentru a implica în realizarea primei Anuale de artă și știință din România în 2023 a cel puțin zece orașe.
Susținem tânăra generație, promovând la nivel național Apelul de proiecte de artă și știință până pe 4 decembrie, în urma căruia vor fi selecționați cinci tineri din domenii precum design, arhitectură, artă, performance sau multimedia, ce vor realiza cinci lucrări multidisciplinare, la interferența cu domenii precum medicina, ecologia, noile tehnologii în TIC sau alte domenii inovatoare, dar și 10 proiecte ce beneficiază de prezentare online și care au oportunitatea să fie integrate în evenimentele anualei Neo Art CONNECT 2023