Pe 31 octombrie, doctorul Florin Turcu a susținut în sediul Filialei Teritoriale București a O.A.R. un curs de prim ajutor pentru membrii filialei care și-au dorit să participe.
Arhitecții prezenți au avut ocazia să își însușească cunoștințele de bază pentru a putea acorda un prim ajutor în situațiile care impun acest lucru. Prezentarea cursului a fost gândită cu implicarea directă a participanților care au fost încurajați să dea răspunsuri intuitive, verificate apoi pentru acuratețea lor. Explicațiile oferite au urmărit un fir logic, bazat și pe intuiție și logică, nu doar pe cunoștințe de specialitate.
Doctorul Turcu a reușit să atingă toate aspectele importante pentru un curs de prim ajutor. A început cu legislația și bibliografia de specialitate. A vorbit despre măsuri elementare de prim ajutor, precum și despre cele avansate, care sunt practicate de către persoanele calificate. A plecat de la un scurt istoric al resuscitării și a insistat asupra faptului că opțiunea de a nu face nimic este cea mai rea. Este important ca victima să fie menținută în viață până la sosirea ambulanței.
Arhitecții prezenți în sediul filialei au fost informați despre cum trebuie făcută resuscitarea în mod real și care este aportul acesteia în ceea ce înseamnă lanțul supraviețuirii. Toate noțiunile au fost explicate logic pentru ca cei prezenți să se simtă pregătiți să le poată folosi. Au fost detaliate intervențiile de urgență în stop respirator ori în cazuri de asfixiere. Participanții au aflat cum pot fi oprite hemoragii de diverse tipuri și au exersat pe manechin masajul cardiac și respirația gură la gură.
Îi mulțumim doctorului Florin Turcu pentru implicare și răbdare, iar arhitecților care au participat la cursul de prim ajutor pentru interesul arătat.