Filialele teritoriale organizatoare a Bienalei de Arhitectură [arhitectura.6] AU PLĂCEREA DE A INVITA ARHITECȚII MEMBRII PASIONAȚI DE FOTOGRAFIA DE ARHITECTURĂ să participe la expoziția de fotografie de arhitectură din cadrul ediției [arhitectura.6] 2022 cu lucrări fotografice proprii care să răspundă tematicii din anul acesta, “CUM LOCUIM”.
„Tema acestei Bienale de Arhitectura este exact titlul acesteia „CUM LOCUIM”. Titlul poate fi abordat, simultan, ca o întrebare, o întrebare care este deschisă tuturor aspectelor care influențează arhitectura și mediul înconjurător, dar și ca o diagnoză a contextului prezent.
Termenul „Cum” vorbește despre abordări practice și soluții concrete, care evidențiază prioritatea în rezolvarea problemelor de gândire arhitecturală și urbanistică, iar termenul de „Locuim” nu se rezumă doar la noțiunea de a folosi un spațiu pentru a trăi, ci și la posibilitățile de a prospera, de a evolua și de a redefini termenul de „acasă”, implicit și termenul de “locuire”.
Profesia noastră a avut, și are, sarcina de a proiecta mai bine pentru un trai mai bun. În proiectare, noi, arhitecții, suntem preocupați de modelarea spațiilor, a zonelor de locuit. Orașele noastre s-au extins mult timp dincolo de modelul centralizat de utilizări separate ale terenurilor și grupurilor de venit. De multe ori continuăm să ne gândim la orașul ideal ca la un oraș cu un centru, cu un nucleu, cu ierarhii sociale organizate spațial și, nu de multe ori, întors cu spatele spre rural și natură. Arhitectura acestor spații s-a adaptat nevoilor noastre, fiind influențată și influențând la rândul ei mentalitatea, percepția și necesitatea de spațiu.
Astăzi suntem obligați să punem spațiul pe primul loc și să privim modul în care arhitectura modelează și influențează locuirea. Continuăm să locuim în case și orașe construite pe baza ideilor și principiilor noastre, clădite pe conceptul unei “vieți mai bune”.
În acest sens, fiecare spațiu pe care îl proiectăm cuprinde simultan nevoile individuale, nevoile comunității, voința socială și găsește alternative acolo unde e necesar. ”
POT PARTICIPA arhitecții membri din Filialele Teritoriale OAR Sibiu-Vâlcea, OAR Mureș și OAR Brașov-Covasna-Harghita, precum și arhitecți membri ai ORICĂREI FILIALE TERITORIALE OAR cu condiția ca lucrarea fotografiată să fie localizată în unul dintre județele Sibiu, Vâlcea, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.
Din toate lucrările primite, se vor itinera primele 50 de lucrări trimise cu condiția ca acestea să respecte tematica bienalei. Fotografiile selectate vor fi printate pe hârtie albă groasă(100 g/mp – 160 g/mp), format A3 (412 x 297 mm), încadrate în ramă neagră și orientate după preferința fiecărui autor. Fiecare fotografie va conține numele autorului și titlul lucrării (în cazul în care acesta există).
Opțional, dacă lucrările poartă un titlul și autorii consideră relevant acesta în înțelegerea lucrării, în mail-ul de participare se va preciza titlul ales pentru fiecare lucrare.
Vă rugăm să transmiteți electronic maxim 2 fotografii cu rezoluție adecvată pe adresa de e-mail a evenimentului: arhitectura6@gmail.com.
TERMEN LIMITĂ DE PREDARE 20 SEPTEMBRIE 2022, ora 24:00
Lucrările de fotografie se vor itinera timp de o săptămână în 6 orașe: Sibiu, Brașov, Sfântul Gheorghe, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Reghin.
Vă mulțumim!
Echipa Arhitectura 6
Ordinul Arhitecților din România | Filiala Teritorială Sibiu-Vâlcea
str. Mitropoliei nr. 17, Sibiu
T: +40 269 215 251
M: +40 722 551 707
F: +40 269 215 251