Anuala de Arhitectură București 2021 a debutat printr-o serie de acțiuni, concursuri, apeluri de idei și dezbateri începând cu luna iunie.
Acum vă invităm să faceți cunoștință cu cei trei consilieri ai categoriei Arhitectura Construită. Mulțumim fiecăruia în parte și ne simțim onorați de prezența tuturor.
Arh. Smaranda Baciu
Devine arhitect diplomat în anul 2000 – Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” București. Anul absolvirii Institutului este anul în care începe să lucreze la biroul de proiectare Remon Proiect.
Smaranda se ocupă de consolidări, restaurări și refuncționalizări ansambluri monumente istorice – castele, conace, case memoriale, muzee, biserici, școli, bănci, spitale, biblioteci. De asemenea, concepe proiecte pentru construcții noi de locuințe, birouri, spații comerciale, hoteluri.
Experiența dobândită ca arhitect o ajută pe Smaranda să comunice eficient și să înțeleagă nevoile și doleanțele beneficiarilor, având abilitatea de a prezenta pe înțelesul clienților soluții complexe de arhitectură.
În 2020, Smaranda câștigă - împreună cu echipa biroului de proiectare de la Remon Proiect - Premiul secțiunii "Arhitectură construită / arhitectură și patrimoniu" din cadrul Anualei de Arhitectură 2020 pentru proiectul «Consolidare, restaurare cu integrare în circuit turistic - "Biserica Adormirea Maicii Domnului" Ocnele Mari, Vâlcea» .
Arh. Raluca Vișinescu
Este absolventă a Facultății de Arhitectură din cadrul UAIUM și are un M.A.( Master of Art) dobândit la Staatliche Hochschule für Bildente Künste – Städelschule, Frankfurt am Main. În formarea sa ca arhitect, Raluca a fost îndrumată de Enric Miralles și influențată de prezențele lui Cecil Balmond, Peter Cook și Mark Riglez.
Ca proaspăt absolvent, a început cu proiecte de dezvoltare industrială la scară largă, în paralel cu predarea unui studio de proiectare în departamentele de arhitectură peisagistică atât ale Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cât și ale Universității Naționale de Studii Agricole.
Este fondatoarea biroului de arhitectură Bloc Office.
Și-a folosit experiența ca arhitect pentru a proiecta panouri de escaladă. Atunci când propune o clădire, Raluca merge pe simplitatea formelor, pe lucrurile minimaliste care nu atrag atenția.
În prezent, Raluca este preocupată de proiecte mici de arhitectură (cel mai mic având 30 de metri pătrați) și coordonează Grupul „Spațiu public” al Filialei București a OAR, fiind implicată în studii de urbanism și peisaj la nivel de oraș.
A fost speaker la prima ediție Building Home – International Good Living Forum, în sesiunea dedicată arhitecților.
Peisagist Vera Dobrescu
Este absolventă a USAMV (Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București) promoția 1987 când obține diploma de inginer horticultor. Dobândește cunoștințe solide despre speciile horticole, despre biologia și fiziologia plantelor. Vera este familiară cu tehnicile de proiectare și executare peisagistică și are o abordare profesionistă a temelor de proiectare a peisajului.
Are un doctorat în Arhitectura peisagistică obținut în 2003 la USAMV. Timp de șase ani (2003-2009) este lector la aceeași instituție de învățământ. Calificată ca arhitect peisagist, Vera predă 3 cursuri: Tehnica de lucru a arhitecturii peisajului, Managementul peisajului și Planificarea peisajului.
Este doctor în restaurarea monumentelor istorice din 2009 cu o lucrare despre influența italiană și franceză asupra conacului românesc din secolele XIX și XX. Participă la sesiuni de comunicare științifică cu lucrări, cele mai multe implicând restaurarea monumentelor istorice și diverse studii de caz.
În momentul de față este coordonator de practică pentru Departamentul Peisagistică și predă studenților din anii 3 si 4 de la USAMV.
Din 2013 – director general și arhitect peisagist la Grada, un studio de arhitectură peisagistică din București.
Vă invităm să participați!