Dezvoltarea profesională continuă menține și îmbunătățește competența și cultura profesională, prin actualizarea cunoștințelor despre mediul construit și componentele sale, aflate într-o evoluție permanentă. Chiar dacă este foarte importantă, dezvoltarea profesională continuă nu este obligatorie.
Programele propuse aduc informație practică, utilă în activitatea curentă a birourilor de arhitectură, și se adresează tuturor categoriilor de arhitecți. Vor exista câteva programe speciale dedicate pregătirii arhitecților stagiari.
Programul de dezvoltare profesională continuă al OAR București pentru 2018 propune teme din următoarele domenii majore:
Pentru prima parte a anului 2018, OAR București propune următoarele cursuri:
1. Ce înseamnă original în arhitectură. Considerații asupra dreptului de proprietate intelectuală
2. Case pasive. Curs de proiectare
3. Introducere în BIM (Building Information Modeling)
4. Consultanță în probleme de proiectare oferită de reprezentanți ISU
5. Legislația construcțiilor actualizată pe înțelesul tuturor
6. Bucureștiul și arborii
7. Clădirile vechi: a doua viață.
special pentru stagiari
Detalii și informații complete privind programul (descrierea cursului, îndrumător, perioadă, locuri, cost, numărul maxim de participanți, eventuale condiții de înscriere etc.) vor fi disponibile pe site-ul www.oar-bucuresti.ro și pe pagina de Facebook OAR București. Participarea se face pe bază de înscriere și cu taxă de participare stabilită pentru fiecare curs în parte și diferențiată pe categorii - arhitect stagiar, arhitect membru OAR și persoane care nu sunt membri OAR. OAR își rezervă dreptul de a efectua modificări în programul anunțat, în funcție de situațiile care pot apărea.
Arhitecții sunt încurajați de asemenea să caute și alte modalități de dezvoltare profesională, neinstituționalizate și nestructurate, din mediul profesional național sau internațional, în funcție de interesul și preocupările fiecăruia: activități în cadrul unor proiecte culturale, activități de voluntariat în domeniul de specialitate sau în domenii conexe, networking profesional, lucrări de cercetare și acțiuni de documentare, redactarea și publicarea de cărți, articole în reviste, manuale, studii de specialitate, participarea la târguri, expoziții și alte evenimente etc.