Avem plăcerea să vă invităm la Seara de Jazz pentru Arhitecți, ediția a șaptea, care va avea loc joi 8 decembrie 2016, la Club Interbelic, începând cu ora 19:00. Evenimentul se înscrie în cadrul Anualei de Arhitectură București, ediția 2016.
Intrarea este gratuită.
Datorită sponsorilor noștri Wienerberger, Greentek și YTONG,pentru prima dată avem două trupe invitate în concert: Mircea Tiberian Trio și BMCS Quartet
Mircea Tiberian Trio:
Mircea Tiberian_pian
Maurice de Martin_baterie
Sian Brie_chitara
" Înspre trecut, înainte!
În copilărie, după momentul Gagarin eram sigur că cei din generația mea vor călători în cosmos, cel puțin până pe Marte sau Venus. Aventura lunară a americanilor mi-a dat și mai multă apă la moară. Lucrurile însă au mers în altă direcție decât m-am așteptat.
Astăzi până și New York-ul e un oraș istoric. Jazzul e istorie. Artele țin de trecut. Și cărțile. Aș îndrăzni să spun că și natura.
Să gândești la viitor e o îndeletnicire pentru politicieni, oameni de știință, informaticieni. Nouă, celor care ne ocupăm cu artele, ne rămâne însă trecutul, mai bogat și mai vast decât viitorul căci - nu-i așa? - lumea „e făr’ de-nceput”. Dar ceva îmi spune că mergând înainte spre înapoi, ne vom trezi așa deodată în viitor și, în cele din urmă, vom ajunge să descoperim un timp prezent fără margini și fără sfârșit"
Mircea Tiberian
BMCS Quartet:
Sian Brie _ chitară
Diana Miron_voce
Laurențiu Coțac_contrabas
Victor Stoica_baterie
Diana Miron și Sian Brie sunt doi muzicieni care cântă împreună încă din perioada studenției, fiind amândoi colegi la secția de jazz a Universității Naționale de Muzică din București. Una dintre primele lor colaborări a fost alături de pianistul Mircea Tiberian cu care concertează în numeroase locuri în București, dar și la Festivalul de free jazz și muzică improvizată „Jazz and More” de la Sibiu.
În căutarea diverselor forme de expresie, Diana Miron și Sian Brie s-au reîntâlnit acum câteva luni la Festivalul de Jazz de la Gărâna, unde, alături de contrabasistul Laurențiu Coțac, au inițiat un proiect muzical avantgardist ale cărui idei vin sub forma improvizației libere, a explorării sunetului în cele mai îndepărtate limite ale sale.
Percuționistul Victor Stoica, un instrumentist cu un bogat trecut muzical, se alătură celor trei într-o formulă ce-și dorește a se reîntoarce la partitura și esența jazz-ului clasic.
Astfel, acest nou înființat cvartet aduce publicului un repertoriu divers stilistic, de la compoziții proprii la prelucrări, trecând prin swing, latin sau funk, baladă sau influențe bebop.
Vă așteptăm!
arh. Emil Ivănescu
Vicepreședinte OAR București