Stimate colege,
Stimați colegi,
Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate vă invită să participați la conferința "București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități." care va avea loc 31 martie 2014, ora 19:00, la Fundația Lowendal - Piața Gheorghe Cantacuzino nr.1.
Cu stimă,
29 martie 2014
arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv
--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro
Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN) organizează luni, 31 martie 2014 de la ora 19.00, la Fundația Löwendal, conferința ,,București: o evoluție a contrastelor. Imaginea unei identități”, eveniment la care vor fi invitați scriitorul Dan C. Mihăilescu, arhitecta Hanna Derer, și președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan.
Evenimentul este organizat cu ocazia vernisajului expoziției #bucuresci a fotografului Alberto Groșescu, expoziție care propune publicului larg o serie de interogații cu privire la identitatea orașului, construită totdeauna pe o temelie contrastantă.
Bucureștiul de astăzi, surprins în expoziția #bucuresci, încearcă să ridice vizitatorului niște întrebări cheie pentru înțelegerea propriei identități vizavi de orașul în care trăiește: Cum ne raportăm astăzi la oraș? Îl iubim?
Ne imaginăm că e cineva vinovat pentru modul în care arată? Credem că putem schimba ceva? Am pleca, mai degrabă, în altă parte? Care este relația dintre o impersonală clădire de sticlă și luminoasa viitoare ruină de lângă ea? Cum de-a rămas Bucureștiul cu răni deschise în prim centru?”, afirmă organizatorii expoziției.
Expoziția lui Alberto Groșescu va deveni suportul dezbaterii și va căuta să ofere un sens întrebării: care este adevărata identitate a orașului București. Înțelegând identitatea spațiului în care trăim și influența acestui spațiu asupra noastră, vom înțelege și care ar putea să fie viitorul orașului București.
Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.
Expoziția va fi deschisă până pe 10 aprilie, la Fundația Löwendal (P-ța Gh. Cantacuzino, nr. 1).
P-ta Gheorghe Cantacuzino nr. 1
sector 2, Bucuresti
tel. 021 212 3360
fundatia@lowendal.org
www.lowendal.org