Prima paginăAnunțurinoiembrie 2013 › Ansamblurile nobiliare din Moldova și Banat - un patrimoniu redescoperit
19 noiembrie 2013

Ansamblurile nobiliare din Moldova și Banat - un patrimoniu redescoperit

Stimate colege,
Stimați colegi,

Asociația Arche organizează joi 28 noiembrie 2013 ora 18:00, la Palatul Cesianu-Racoviță (str. C.A. Rosetti nr.5, București) evenimentul având ca temă Ansamblurile nobiliare din Moldova și Banat care marchează finalul etapei 2013 a programului cultural Monumente Uitate.
Accesul la eveniment se face numai pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile - Persoana de contact Carmen Vasile, tel 0723323326, e-mail carmen.vasile@arche.ro .

Cu stimă,

19 noiembrie 2013

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Asociația ARCHÉ organizează joi, 28 noiembrie, ora 18:00, evenimentul Ansamblurile nobiliare din Moldova și Banat - un patrimoniu redescoperit, la Palatul Cesianu-Racoviță din str. C.A. Rosetti nr. 5, București.

Evenimentul marchează finalul etapei 2013 a programului cultural Monumente Uitate și urmărește să aducă în fața publicului rezultatele acestui an.

Alături de profesioniști ai domeniului, vor fi aduse în discuție bunele practici în gestiunea patrimoniului imobil. Serata își dorește să creeze pentru participanți, specialiști și pasionați ai domeniului, un mediu propice de dialog și să schițeze perspectivele de viitor pentru această secțiune aparte a patrimoniului din România.

Monumente Uitate a început în urmă cu cinci ani, ca exercițiu didactic. Obiectivul inițial era cercetarea arhitecturii rezidențiale extraurbane a nobilimii din spațiul intracarpatic. Subiectul s-a demonstrat însă unul complex și prea puțin cunoscut, atât în rândurile specialiștilor, cât și ale pubicului larg. Demersul a fost continuat și s-a dezvoltat în timp la nivelul întregii țări. Tineri arhitecți, alături de specialiști din alte domenii, precum istoria artei, comunicare și relații publice, economie, și-au unit eforturile în slujba descoperirii, cercetării, conservării și punerii în valoare a unei părți importante din patrimoniul construit, respectiv castelele și conacele din România.

Mai multe detalii despre Monumente Uitate sunt disponibile pe <http://monumenteuitate.org/> monumenteuitate.org, platformă online gratuită cu imagini și informații privind ansamblurile nobiliare extraurbane de pe actualul teritoriu al României. Până în prezent, prin proiectele din cadrul programului, au fost documentate peste 600 de ansambluri nobiliare extraurbane din Transilvania, Crișana, Maramureș, Banat și Moldova, ultimele două regiuni fiind parcurse în 2013.

Accesul la eveniment se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile la sediul gazdelor noastre, Galeriile Artmark.

Persoana de contact: Carmen Vasile, tel: 0723 323 326, email: carmen.vasile@arche.ro

***

Monumente Uitate este un program cultural finanțat de Uniunea Arhitecților din România și de Ordinul Arhitecților din România, prin Fondul Timbrului de Arhitectură, și de Administrația Fondului Cultural Național. Proiect sprijinit de Gevalco Industrial. Proiectul este derulat de Asociația ARCHÉ. Parteneri: Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea Politehnica din Timișoara – Facultatea de Arhitectură, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași – Facultatea de Arte Frumoase și Design, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timișoara. Parteneri ai evenimentului: Galeriile Artmark, AQUA Carpatica, Avantgarde Heating, HappyBox.

***

Pentru mai multe informații despre Monumente Uitate și Asociația ARCHÉ:

Irina Leca
irina.leca@arche.ro
0721 373 292


Fișiere atașate: