Prima paginăAnunțuriaprilie 2013 › Invitație la ROCAD
2 aprilie 2013

Invitație la ROCAD

Stimate colege,
Stimați colegi,

Transmitem invitația Universității de Arhitectură și urbanism "Ion Mincu" București și a DK Events, în calitate de organizatori, de a participa la a II-a ediție a Convenției Române de Arhitectură și Design ROCAD care va avea loc în perioada 15-17 mai 2013 la Palatul Parlamentului, București.
Prin grija organizatorilor, membrii O.A.R. beneficiază, în limita locurilor disponibile, de taxe de participare reduse.
Pentru detalii, vă invităm să consultați materialul alăturat.
Cu stimă,

2 aprilie 2013

arh. Cornelia Burcuș
Secretar Executiv

--
Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, București, România
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

INVITATIE
Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti si DK EVENTS va invita sa participati la editia a II-a a evenimentului Conventia Romana de Arhitectura si Design (ROCAD) ce va avea loc in perioada 15-17 mai 2013 la Palatul Parlamentului, Bucuresti.

Sesiunile de conferinte si dezbateri pe tema: „Experiente si competitii in arhitectura” au ca invitati speciali pe (in ordine alfabetica): Phil Ayres (Danemarca), Miguel Baudizzone (Argentina), Peter Blundell Jones (Marea Britanie), Dan Sergiu Hanganu (Canada), Masayuki Kurokawa (Japonia), Daniel Libeskind (SUA), Marvin Malecha (SUA), Dominique Perrault (Franta), Brian Spencer (SUA), Benedetta Tagliabue (Spania), Keisuke Toyoda (Japonia), Arturo Vittori (Italia), Andreas Vogler (Elvetia). Ariile acestora de expertiza variaza de la curente in voga precum arhitectura organica, la directii ultra moderne precum arhitectura aerospatiala sau designul parametric.

La ROCAD vor avea loc vernisajele unor expozitii de arhitectura care au generat curente in domeniu si care sunt prezentate pentru prima oara in Europa de Sud-Est: "The Heritage of Frank Lloyd Wright" – curator: arh. Brian Spencer (SUA); "From Pyramids to Spacecrafts" – curatori: Andreas Vogler (Elvetia) si Arturo Vittori (Italia).

ROCAD de asemenea inseamna expozitii-spectacol ale companiilor lideri din domeniile: urbanism, materiale de constructii, design de exterior, mobila, iluminat, materiale si textile, baie si bucatarie, ecodesign, retail si domenii conexe; boutique-uri tematice si degustari.

Pentru a va inscrie, va rugam sa solicitati formularele de inregistrare, contactand organizatorii la tel: 021.231.27.36; 021.231.91.84; fax: 021.231.27.36 sau la e-mail: inscriererocad2013@dkevents.ro.

*NOTA: Locurile in sala sunt limitate! Accesul la Conferintele ROCAD 2013 se face pe baza achitarii unei taxe de participare. Prin eforturile organizatorilor ROCAD 2013 pretul biletului pentru arhitectii membrii ai Ordinului Arhitectilor din Romania, posesori de TNA, masteranzi, stagiari si profesori de specialitate este de 43 EURO/3 zile – loc standard si 61 EURO/3 zile – loc in primele 10 randuri.
Pretul biletelor pentru arhitecti non-membri OAR, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si centrale si reprezentanti ai companiilor din domeniu este de: 150 EURO/3 zile – loc standard si 200 EURO/3 zile - loc in primele 10 randuri, locuri cu vizibilitate sporita. Preturile contin TVA.

Cu respect,
Comitetul de Organizare

Responsabil invitatie: Catalina Manea, E-mail: catalina@dkevents.ro, Tel: 0726718757.

LA ROCAD 2013 PREZINTA:

Phil Ayres (Danemarca): arhitect, cercetator, pedagog. S-a alaturat Centrului pentru Tehnologia Informatiei si Arhitectura (Royal Academy of Fine Arts, Copenhaga) in 2009, dupa un deceniu de predare si de cercetare la Scoala Bartlett de Arhitectura din Londra, si completarea doctoratului in Danemarca, la Aarhus School of Architecture. La numai 39 de ani Phil Ayres a publicat peste 20 de lucrari si a sustinut peste 10 expozitii in domeniu.

Miguel Baudizzone (Argentina): profesor de arhitectura la Universitatea din Buenos Aires (1983 – 2009). Este autorul a numeroase lucrari construite si proiecte participante la concursuri in Argentina si in strainatate precum: Auditorium-ul din Buenos Aires (Premiul I in 1972), Centrul Cultural Mendoza (Premiul I in 1972), cladirile "Estuarul" si "Turnul 25 mai," Complexul Nazca (1982) si Barrio Siderca Bell (1989), care a primit Diploma de Onoare a Societatii Centrale a Arhitectilor in 1989 si Premiul de Afaceri pentru Arhitectura SCA / CPAU in 1990.
Peter Blundell Jones (Marea Britanie): Profesor de arhitectura la Universitatea din Sheffield din 1994. A scris 13 carti, fara a lua in calcul editiile in limbi straine, precum si peste 500 de articole in 47 de reviste din 13 tari, cele mai frecvente aparitii fiind in The Architectural Review si Architects' Journal.

Dan Sergiu Hanganu (Canada): arhitect canadian de origine romana decorat cu medalia Institutului Regal de Arhitectura al Canadei. A proiectat si realizat un numar de cladiri importante din Quebec, incluzand aripa cea mai recenta a Pointe-à-Callière Museum, cladirea HEC Montréal, sala de concerte Hall of Rimouski, Scoala de design UQAM. Este membru de onoare al Academiei Romane din 2003.

Masayuki Kurokawa (Japonia) - Contributiile lui Kurokawa la designul contemporan au fost profunde. Probabil cea mai notabila lucrarea a sa este “GOM Series” (gazduita in colectia permanenta a Muzeului de Arta Contemporana din New York) in care cauciucul a fost utilizat ca material principal intr-o maniera cat se poate de estetica. A primit mai multe premii de-a lungul carierei sale, printre care: Mainichi Design Award, IF prize in Germania, si Premiul The Good Design. Multe dintre lucrarile sale sunt expuse in permanenta in colectiile de design de la MOMA-New York, Denver Art Museum si Metropolitan Museum of Art.

Daniel Libeskind (SUA) - Daniel Libeskind a fost pe rand poet, muzician, scenograf de opera pana sa ajunga sa cucereasca orizontul construit al multor metropole. Printre cladirile lui se numara: Muzeul Evreiesc din Berlin, Muzeul de Arta din Denver, SUA, Grand Canale Theatre din Dublin, Muzeul Danez Evreiesc din Copenhaga. Lucrarile lui au fost expuse in unele dintre cele mai mari muzee si galerii ale lumii: Muzeul de Arta Moderna din New York, Institutul de Arta din Chicago si Centrul Pompidou din Paris.

Marvin Malecha (SUA) - Decan al Facultatii de Design din cadrul Universitatii din North Carolina, SUA. A ocupat mai multe functii la nivel national, printre care si Presedinte al Asociatiei Scolilor de Arhitectura in perioada 1989-1990 si Presedinte al Institutului American al Arhitectilor in 2009. Cele mai importante premii dobandite au fost: AIA/ACSA Topaz Medallion pentru excelenta in domeniul arhitectural academic si AIA North Carolina F. Carter Williams Gold Medal pentru Architectura.

Dominique Perrault (Franta) – AFEX Award pentru Universitatea Ewha, Grand Medaille d'or d'Architecture din partea Academiei de Arhitectura in 2010, Premiul Mies van der Rohe in 1997, French National Grand Prize for Architecture, in 1993 si Premiul Equerre d'Argent pentru Hotelul Industrial Berlier in 1989.

Brian Spencer (SUA): membru al Institutului American al Arhitectilor, curator la Muzueul Milwaukee Art, membru fondator al Congresului International al Muzeelor de Arhitectura de la Helsinki, promotor fervent al arhitecturii organice. Pe parcursul activitatii sale a primit mai multe premii, printre care: Premiul de apreciere pentru schimburi de experienta profesionala, Uniunea Arhitectilor din Rusia 2002, Premiul de Merit pentru dezvoltarea cooperarii internationale din partea Academiei Internationale de Arhitectura in 1994.
Benedetta Tagliabue (Spania): In prezent, profesor la „Escola Tècnica Superior d'Arquitectura din Barcelona”. In 2004 a primit Diploma de Onoare „Doctor of Arts”. Benedetta Tagliabue a inceput sa colaboreze cu arhitectul Enric Mirallez in 1991, care ulterior i-a devenit si sot, alaturi de care a infiintat Studioul de Arhitectura Miralles-Tagliabue. Impreuna, au construit cladiri reprezentative si spatii publice, precum: Piata Santa Caterina, Parcul Diagonal Mar, Cladirea Parlamentului Scotian, Cladirea Consiliului Local din Utrecht si o scoala de muzica din Hamburg. Sub conducerea ei, studioul functioneaza nu numai in scopuri arhitecturale, dar si design, peisagistica, spatii publice, restaurare de cladiri. A primit, alaturi de Miralles, premiul RIBA pentru Cladirea Parlamentului Scotian, in 2001.
Keisuke Toyoda (Japonia): co-fondator si director al biroului Noiz Architects. Este specialist in design parametric. A lucrat timp de 4 ani in biroul lui Tadao Ando. In prezent este lector la NCTU Taiwan si lector la Centrul de Arte si Media al Universitatii de Arte din Tokyo .
Andreas Vogler (Elvetia) si Arturo Vittori (Italia): fondatori ai biroului de cercetare si design Architecture and Vision. Prin crearea de proiecte pentru utilizarea in spatiul cosmic si in cele mai provocatoare medii ale planetei noastre, biroul Architecture and Vision isi propune sa defineasca un nou spirit al locului pentru „era spatiala”. Din 2002 pana in 2004 Vittori a fost managerul echipei care se ocupa de designul cabinelor de avioane la Airbus (Franta), luand parte la proiectarea cabinei pentru primul A380 – cel mai mare avion de pasageri construit vreodata.