Prima paginăAnunțurimai 2011 › Festivalul "Zilele Arhitecturii" de la Cluj
3 mai 2011

Festivalul "Zilele Arhitecturii" de la Cluj

Stimate colege,
Stimati colegi,

Transmitem alaturat cea de a VI-a editie a festivalului bienal "Zilele Arhitecturii" de la Cluj.

Cu stima,

3 mai 2011

Secretar Executiv
arh. Cornelia Burcus

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania
str. Academiei nr. 18 - 20, sector 1
010014, Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-3039226, 021-3077163
e-mail: oarbuc@rdsmail.ro
www.oar-bucuresti.ro
www.anuala.ro

Zilele Arhitecturii de la Cluj sunt un festival bienal aparte, îmbinând tradiția celor zece ani, marcați de a șasea ediție, cu prospețimea fiecărei generații de studenți care o organizează. Zece ani de paralelism între AStA, Asociația Studenților Arhitecți de la Cluj cu Zilele Arhitecturii care au pornit, au consolidat și au transformat practic acest condensat de trăire și cunoaștere legate de arhitectura într-un complement educațional fără precedent al școlii clujene, o școală care, iată, împlinește și ea patruzeci de ani de la "prima atestare documentară". E o vârsta care în profesia de arhitect marchează trecerea la maturitate.

Profesia de arhitect este însă una care reclamă maturizarea prin întinerire la nivel conceptual și studenții de la AStA încearcă de fiecare dată cu ocazia zilelor să genereze și să consolideze interfața cu o societate care încă nu conștientizează imensa resursă a arhitecturii de calitate pentru viața fiecaruia și a tuturor.

"Vorbim arhitectura" este un generic explicit care invită la dialog, comunicare și cunoaștere intermediată, tradusă, polemizată, problematizată și poate explicitată. O misiune ambițioasă, dificilă, dar cu atât mai provocatoare pentru o lume, a noastră, care nu traiește prin arhitectură.

Exista speranță, par a spune odata la doi ani studenții clujeni care aduna sute de tineri și de maturi ai profesiei deschizând orașul pentru ateliere interactive, conferințe tematice, expoziții, filme și petreceri care apropie oamenii pur și simplu pentru ca își doresc același lucru: a se miza pe arhitectură de calitate. Și încă ceva extrem de important, un aspect subtil deși evident, pe care orice școală, administrație sau societate trebuie să îl conștientizeze și să îl folosescă : înțelegerea profundă a faptului că cel mai important material de construcție al arhitecturii contemporane este ... omul.

www.zilelearhitecturii.ro

Serban TIGANAS | Presedinte
mailto:serban.tiganas@dicositiganas.ro
M 0040 (0)744 573 061

Ordinul Arhitectilor din Romania
str. Pictor Arthur Verona nr. 19, sector 1, Bucuresti
www.oar.org.ro
secretar.oar@rdslink.ro

T 0040 (0)21 317 2634
T 0040 (0)21 317 2635
F 0040 (0)21 317 2635